PRIPRAVE PRED SKOKOM IN PRVI SKOK

Preden se bomo prvič dobili na letališču in dejansko opravili tisti res nepozabni prvi skok, bomo nekaj ur namenili tudi praktičnemu urjenju na tleh, ki bo obsegalo:

  • zlaganje padala ter
  • simulacijo odpiranja padala in delovanje v izrednih primerih.

Na dan samega skoka se bomo dobili na letališču in v miru ponovno ponovili vse izredne postopke. Dobili boste tudi vso potrebno opremo za varno izvedbo skoka (šolsko padalo, čelado, zaščitna očala, višinomer ter radijsko postajo, preko katere vas bo učitelj na tleh vodil vse od odprtja kupole pa do pristanka). Prav tako pa bomo na letalu (na tleh), iz katerega se skače, vadilli odskok. Pred samim skokom vas bo obvezno (to velja tudi za vsak nadaljnji skok do pridobitve licence in tudi kasneje je to priporočljivo) še enkrat pregledal učitelj padalstva in vas nato pospremil do letala.

Praktični del šolanja

Prvi samostojni skok je še posebej noro doživetje. Stopnja adrenalina zavisi od posameznika do posameznika, dejstvo pa je, da na vratih nihče ne ostane ravnodušen. Vsak skok vzbudi še večjo željo po naslednjem skoku. Prve tri skoke boste učenci Adrenaline Sport kluba opravljali na samodejno odpiranje padala (TSO metoda – trak za samodejno odpiranje padala) z višine 1500 metrov nad tlemi.

Na letalu bo vedno eden izmed učiteljev, ki vam bo dal znak, kdaj skočiti.  Na tleh pa vas bo od trenutka odprtja padala imel na zvezi drug učitelj, in vas vodil pri upravljanju padala vse do varnega pristanka.

Z lepim pristankom je uspešno opravljen tudi skok. Zadovoljni boste vi, učitelj pa še bolj.