POTEK SKOKA V TANDEMU

Panoramski let z letalom na višino 4000m, izstop iz letala, prosti pad pri hitrosti cca 200 km/h , jadranje nad pokrajino in dotik s tlemi ob pristanku.

ZA ZAČETEK…
Vse skupaj se začne z vašim prihodom na letališče, ki naj bo nekje uro do pol ure pred predvidenim skokom, da se lahko ustrzeno pripravite na sam skok. Lokacijo, dan in uro samega skoka boste predhodno uskladili z vašim pilotom tandema.
Že ob prihodu na letališče, vas bo očaralo dogajanje in energija med padalci, ki zlagajo svoja padala ter se pripravljajo za svoj naslednji skok, spet drugi so morda ravno v pristanku.
Pilot tandema vam bo razložil sam potek skoka, vas ustrezno opremil (kombinezon, čelada, očala, rokavice) in odgovoril na vsa vaša vprašanja, ki jih je po izkušnjah sodeč vedno na pretek. Prikazal vam bo tudi ustrezen položaj telesa pri odskoku iz letala kot tudi v prostem padu in kasneje pri samem pristanku, da bo vaš skok docela izveden strokovno in varno.

Skok v tandemu_1Skok v tandemu_2

Po teh, nekajminutih pripravah se boste počasi odpravili proti letalu.
Skok v tandemu_4

NA LETALU…
Sledi vzlet letala v z adrenalinskim vzdušjem ostalih padalcev ter zanimiva panoramska vožnja na višino 4000 metrov nad terenom. Pilot tandema vam bo med potjo večkrat pokazal kakšno atraktivno točko pod vami in vam vsake toliko tudi povedal, na kateri višini se trenutno nahajate.
Ko je letalo na določeni višini, pilot sporoči padalcem, naj se pripravijo. Nad letališčem se odpro vrata in prvi padalci izskočijo.

Skok v tandemu_5Skok v tandemu_6

NA VRSTI JE SKOK IZ LETALA…
Ko pride vrsta na vas, se s pilotom tandema premakneta da vrat. Pogled navzdol, srce vam divje razbija, nešteto misli divja v glavi, sledi skok.
Po začetni salti (na željo posameznika), pilot tandema odpre stabilizacijsko padalo in že doživljate prosti pad z vetrom v laseh.

Skok v tandemu_7 Skok v tandemu_8

Skok v tandemu_9 Skok v tandemu_10

Na višini 1500 metrov, ko pilot tandema odpre padalo, nastane nepopisna tišina in z lepimi zavoji in pokrajino pod seboj lahko uživate v razgledu. Na vašo željo, lahko tudi poprimete za krmilne vrvice tudi sami in naredite kak zavoj.

Skok v tandemu_11Skok v tandemu_12

V PRISTANEK…
Na ustrezni višini 300 metrov bo nadzor nad letenjem prevzel zopet pilot tandema in vas ustrezno pripravil na pristanek. Ko boste ponovno čutili trdna tla pod nogami, verjamemo, da po vsem skupaj ne boste ostali ravnodušni… Še več, verjamemo v to, da si boste želeli skočiti še enkrat in podoživeti to nepozabno, adrenalinsko izkušnjo. Sledi še močan stisk roke vašega pilota tandema za uspešen skok in izročitev diplome.

Skok v tandemu_13Skok v tandemu_14

Svoj skok v tandemu (vse od začetnih priprav pa do pristanka) lahko seveda ovekovečite tudi s posnetkom ali fotografijami, ki jih boste lahko s ponosom kazali svojim prijateljem.
Seveda pa se morate za snemanje dogovoriti vnaprej.

 

 

UJEMITE DOŽIVETJE NEBA Z NAMI! Že danes…